Jam / Sauzen / Drank / Snacks & Kookhulp

Jams, Sauzen en andere smeerbare dingen of snacks




Aioli, Sinaasappel-aioli met gepofte knoflook
Ananas chili jam
Appelstroopen Perenstroop
Baconjam
Blue cheese dressing
Boursin, zelfgemaakte -
Cashewroom
Champignonroomsaus
Chermoula van amandelen
Chilisaus, zoete
Chutney, mango-
Chutney, -mango a la Geeta's
Chutney, Sticky tomato & chili-
Dipsaus met gepofte knoflook
Dressing, Frambozen-
Dressing, kerrie-citroen-honing
Dulce de leche, Peruaanse
Erwtenspread met feta of geitenkaas
Fromage Fort
Garo (Georgische walnoten-knoflooksaus)
Guacamole en garnalen
Harissa
Homemade Nutella
Hummus met kerrie
Hummus, pompoen-
Indiase garlic pickle en druivenchutney
Roomboter
Roomkaas-chilidip voor tortillachips
Paardebloemstroop
Pindakaas
RabarBBQ-saus (met rabarber)
Ricotta
Romescosaus
Rozenbotteljam
Satesaus, snelle
Smeerkaas, zelfgemaakte
Tacosaus
Uiencompote voor bij pate
Vlierbessenazijn
Vanille-extract, zelfgemaakt
Walnotenpesto voor toastjes
Walnotenspijs
Zelfgemaakte tova
Zilveruitjes-chutney
Zoete chilidressing
Zweedse hovmästarsås
Zwitserse kaas-creme

Kookhulp
Ansjovis, wat te doen met restjes ansjovis?
Ananassiroop en andere smaken
Bananenbloesem - een soort jackfruit
Boodschappen doen in Noorwegen
Boodschappen doen in Zweden
Cake, basisrecept
Citroenrasp is giftig
Eierdooiers, eiwitten - Wat te doen met overgebleven eierdooiers en eiwitten?
Geroosterde groente, alles over -
Gietijzeren pannen
Halloumi, wat is de beste halloumi?
Kastanjes poffen en koken - met recepten
Koolraap, knolraap of koolrabi? Het verschil
Paneer/panir, zelfgemaakte Indiase -
Rijst koken, de basics
Suiker koken en de temperaturen
Zelfgemaakte kokosmelk
Zelfgemaakte pasta
Zoet en hartig taartdeeg (zanddeeg, korstdeeg, pasteideeg, appeltaartdeeg)



Specerijenmengsels:
Garam masala
Speculaaskruiden

Drank



Cocktail 2017
Cola, homemade
Dark 'n Stormy
Frambozenrum
Ginger Ale
Hopscheutenlikeur
Horse's Neck Cocktail
Kersen ingemaakt met cognac en specerijen
Kweeperenwodka
Limoncello en Citroensiroop
Sleedoornsiroop
Sleedoorngin (Sloe gin)
Vlierbloesemsiroop van troebel appelsap
Vlierbessensiroop
Vlierbessen-perensiroop met kaneel en steranijs
Zelfgemaakte advocaat
Zelfgemaakte Roosvicee


Snacks




Amandelen van Ubuntu met lavendel
Bladerdeegvlindertjes met ajvar en pecorino
Brandade de morue
Brie met aardbeien en munt-amandelsuiker
Brood met witte bonenpuree en pecorino
Brood- of soepstengels
Bruschetta
Bruschetta II
Carne de Membrillo
Cashewnoten met sojasaus
Crostini met avocado-creme, blauwe bessen en parmezaan
Dipsaus met gepofte knoflook
Fudge van witte chocolade
Geitenkaas met sesamcrackers en kruidige kersen op rode wijn
Gekonfijte Gember
Geroosterde druiven voor bij kaas
Gevulde eieren, basisrecept