16 januari 2017

Makkelijke goulash van rundergehakt


Sommige gerechten worden lekkerder als je ze bewaart en deze makkelijke goulash hoort daar beslist bij. Het is bijna een ‘must’ om het een dag van tevoren te maken. Want het smaakte op dag 1 slechts redelijk toen ik het zelf maakte en ik twijfelde nog of ik het wilde bloggen. Maar de dag erna weer opgewarmd was de goulash gewoon zalig! Zeker weten dat ik die ging bloggen! Dus hierbij een groot pleidooi om vooruit te koken.

De goulash is erg lekker bij aardappelpuree of zuurkoolstamppot. Of met stokbrood of cornbread. Tenslotte kan je het ook op macaroni serveren.

Goulash van rundergehakt
Bron: recept van Eerst Koken
recept voor 4 personen

olijfolie om te bakken
1 kilo rundergehakt
3 uien, elk in 8 parten gesneden (als een sinaasappel)
1 blikje (140 gram) geconcentreerde tomatenpuree
3 teentjes knoflook, gesnipperd
2 tl gerookte paprikapoeder (te koop bij de AH, of misschien een Turkse winkel)
1 el zoete paprikapoeder (idem)
1 blokje runderbouillon
400 ml water
400 gr tomatenblokjes
1 laurierblad
1 theelepel karwijzaad
1 theelepel komijnzaad
2 theelepels oregano
naar smaak zout en peper
2 paprika’s, in stukjes (rood en/of geel)
1 el maïzena

Bak het gehakt in wat olie bruin in een koekenpan. Dat gaat het beste in twee porties, want het gehakt moet echt lekker bruin bakken en niet alleen maar garen. Fruit de uien in een andere pan (braadpan) gedurende 10 minuten. Doe er daarna de knoflook en tomatenpuree bij en bak het nog eens twee minuten. Voeg tenslotte het gehakt en alle andere ingrediënten toe (behalve de maïzena) en stoof het gaar gedurende een uur. Leg daarbij het deksel op de pan en gebruik de laagste stand op het fornuis. Tenslotte kan je het vocht wat binden door de maïzena los te roeren met een scheutje water en dit door de goulash te roeren. Laat het nog enkele minuten staan en … laat het afkoelen. Morgen pas serveren!



Geen opmerkingen: