2 december 2016

Kersenflappen met kaneelglazuur voor pakjesavond


Zo gemaakt en lekker voor pakjesavond! Een recept is het amper, maar het kaneelglazuur maakt het net even anders als normaal.

Kersenflappen met kaneelglazuur
recept voor 8 tot 10 stuks

8 tot 10 plakjes diepvries (roomboter)bladerdeeg
1 blik Hak Taart & Vlaaifruit - kersen
50 gr poedersuiker
1 opgehoopte tl kaneel
eventueel 1 losgeklopt ei

Lat het deeg ontdooien op een bakplaat. Verdeel de fruitvulling erover en vouw de flappen diagonaal dicht. Maak de randjes zorgvuldig dicht met een beetje water of wat losgeklopt ei, want anders loopt de vulling eruit. Je kunt er bovenop een kruisje in snijden omdat dat leuk staat, hoeft niet. Je kunt de bovenkant bestrijken met het ei, maar ook dat hoeft niet perse.

Bak de flappen gedurende 25 minuten bruin in een oven van 200 graden (180 graden hetelucht).

Maak ondertussen het glazuur door de suiker en kaneel met een heel klein beetje water los te roeren tot een dik glazuur. Doe het glazuur in een stevig zakje, knip er een heel klein hoekje af en spuit het glazuur op de flappen wanneer ze iets zijn afgekoeld.


Geen opmerkingen: