2 augustus 2016

Snel roomijs op een stokje (3 ingrediënten!)


de laatste hand wordt er aan gelegd...

In een bak invriezen kan ook hoor (met aardbeiensaus erdoor?!), maar in bevroren toestand is het net even te hard om direct te scheppen, dus dan moet je het kort buiten de vriezer laten staan. Maar verder is het echt verrukkelijk ijs. Qua structuur en smaak is het net een gekocht ijsje: luchtig, vol, zoet. Oh ja, en ook niet slank, net als het gekochte ijs. Maar ik gebruikte kleine ijsvormpjes, zodat de schade te overzien is. Ik overwoog nog toevoegingen… gekonfijte gember? Pruimenjam? Je kunt je zelfgemaakte Magnums maken door de bevroren ijsjes in chocolade te dopen en weer in de vriezer te leggen…


Snel roomijs op een stokje
recept voor bijna 2 liter ijs – ik vulde er 20 ijsvormpjes mee

600 ml slagroom
1 blikje gezoete, gecondenseerde melk (397 ml)
scheutje vanille-extract, of iets anders zoals een paar druppels vanille-essence of een zakje vanillesuiker

Doe de slagroom en gecondenseerde melk samen in een kom en mix het stijf. Voeg een vanillesmaak naar keuze toe. Schep de slagroom in vormpjes. Het handigste is om de massa in een grote spuitzak (of stevige diepvrieszak, waar je een puntje van afknipt) te doen en het zo in ijsvormpjes te spuiten. Laat het in minimaal 5 a 6 uur in de vriezer hard worden.




Geen opmerkingen: