17 juni 2016

Salade met vega schnitzelreepjes, biet en edamame


Een voorzichtige poging om de kinderen weer eens het concept ‘salade’ uit te leggen. De meeste ingrediënten tolereren ze op hun bord en warempel, ze eten het zelfs op! Je moet het natuurlijk geen salade noemen. Het zijn gewoon stukjes komkommer, bonen en gesneden Valess, maar dat is hier dan heel toevallig een beetje gemengd. ;) Alleen de munt en de rucola peuterde Kleine Chef er uit. En okee, ik moet toegeven dat ze er maar heel weinig van op hun bord kregen. Ernaast kwam namelijk ook een zelfgemaakte aardappelsalade met yoghurt (en stokbrood) en dat vinden ze wel normaal.

Ik heb graag van die kleine blikjes bonen van Bonduelle in de kast staan. Ze zijn erg handig voor salades. Zo’n mini-blikje is vaak net goed genoeg om wat meer body te geven aan een blaadje sla. En Bonduelle heeft weer een paar nieuwe soorten aan het assortiment toegevoegd, waaronder een mix van kikkererwt, groene kidneybonen en edamame, en ook blikjes met alleen edamame (oftewel sojaboontjes).


Salade met vega schnitzelreepjes, biet en edamame
recept voor 4 personen als bijgerecht

4 gewone, gepaneerde Valess schnitzels
olie of boter om te bakken en olijfolie voor de sla
1 teen knoflook, heel fijn gesnipperd
2 gekookte (voorverpakt) of zelf geroosterde bieten, in partjes
1 komkommer
125 gr halfgedroogde tomaten (koelvak)
50 gr groene olijven
130 gr edamame (Bonduelle mini blikje), afgespoeld
75 gr rucola
2 takjes munt, de blaadjes fijngehakt
zout naar smaak

Bak de Valess bruin in wat olie of boter. Snijd ze daarna in repen.

Snijd de komkommer in de lengte door, schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit en snijd de komkommer in plakjes.

Meng alle ingrediënten, doe er een sliertje olijfolie bij en serveer de Valessreepjes op de salade.




Geen opmerkingen: