12 oktober 2013

Pasta rosso met gebakken ricotta




Pasta rosso met gebakken ricotta
recept voor 3 personen of 2 met kinderen

Voor de gebakken ricotta:
250 gr ricotta
1 ei (L)
40 gr geraspte parmezaan
zout en peper

Voor de pasta:
2 middelgrote (rode) uien, in fijne halve ringen
1 teen knoflook, gesnipperd
olijfolie om te bakken
250 gr rundergehakt
1 blik tomaatstukjes (400 ml)
8 gedroogde tomaten op olie, in kleine stukjes gesneden
300 gr pasta
50 gr parmezaan, geraspt

Begin ruim van tevoren, want de ricotta moet afkoelen. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 graden hetelucht).

Meng alles voor de ricotta door elkaar. Bekleed een klein ovenvast vormpje met bakpapier en schep er de ricotta in. Bak het 30 minuten of totdat het de kaas vast aanvoelt. Laat het volledig afkoelen en bewaar het in de koelkast.

De pasta vervolgens: bak de uien op zacht vuur tot ze zachter zijn (5 minuten). Voeg het gehakt toe en bak dit rul en bruin (ongeveer 10 minuten). Voeg daarna de tomaten (blik en gedroogd) toe. Laat dit zo’n 20 minuten zachtjes sudderen tot het een dikke saus is. Je kunt eventueel nog een eetlepel olie van de tomaten toevoegen. Kook ondertussen de pasta beetgaar.

Roer, als alles klaar is, de kaas door de saus en meng er daarna de pasta door. Serveer met de in dikke plakken gesneden ricotta.

Oordeel van het smaakpanel: de ricotta vinden ze vreemd en die wordt weer bij mij ingeleverd, maar de pasta gaat moeiteloos naar binnen. Ik vond de ricotta wel lekker en de geweigerde porties at ik lekker bij een portie sla op.



 

Geen opmerkingen: