27 oktober 2012

Bleekselderijsalade met vijgen, feta en kalamata-olijven


Ik blog normaliter niet over recepten uit Nederlandse magazines, maar soms is het gewoon nodig dat iets herhaald wordt. Nu we bijna een jaar verder zijn, wordt het toch echt tijd voor een recept uit de kersteditie van het Volkskrant-magazine van vorig jaar. In hun kerstmenu stond deze salade en het kan zonder problemen ook op andere dagen van het jaar op tafel verschijnen.

Bleekselderijsalade met vijgen, feta en kalamata-olijven
Bron: Volkskrant magazine 17 dec 2011 (kerst-editie)

1 struik bleekselderij
8 gedroogde, voorgewelde vijgen, in reepjes
20 kalamata-olijven, gehalveerd, zonder pit
100 gr goede feta, in blokjes
half bosje dille, alleen het ‘blad’, fijngesneden
2 lente-uitjes, in ringetjes
1 teen knoflook, uitgeperst

dressing:
6 el olijfolie
2-3 el appel- of witte wijnazijn
zout en peper

Eventueel de bleekselderij schillen als deze taaie stengels heeft. In dunne plakjes snijden.
Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
 
Meng alles door elkaar, behalve dille en feta, en zet het koel weg. Voeg de dille en feta vlak voor het serveren toe. Ik meen dat ik alleen de dille later toevoegde. Ik zag geen kwaad in de feta eigenlijk.

 

 

Geen opmerkingen: