16 juli 2012

Salade 10daagse nr 5: Bonensalade met halloumi



Die zomer? Die dwingen we gewoon af met een salade tiendaagse! Gewoon doen alsof het hoog nodig is om dagelijks iets koels te eten.

O ja, en het is ook nodig omdat men in huize Marsepein iets te enthousiast sla, tomaten en bonen had uitgezet. In de tuin heeft de naaktslak ons de das omgedaan, maar we zijn stug doorgegaan op het balkon. Alles groeit er naar hartenlust en we moeten elke dag sla snijden.


Bonensalade met halloumi
Recept voor 2 personen

200 gr sperziebonen
1 blik linzen (uitlekgewicht ongeveer 250 gr) of gebruik ev. andere peulvruchten
olijfolie
zout
een grote hand gehakte kruiden naar keuze, zoals bieslook, peterselie, basilicum, etc.
1 teen knoflook uit de pers
250 gr halloumi, in dikke plakken

Maak de sperziebonen schoon en kook ze gaar. Laat de linzen uitlekken.

Voeg alles de bonen en linzen samen met de kruiden en knoflook en schep het om met een royale scheut olijfolie en wat zout.

Bak de plakken halloumi in wat olie in enkele minuten bruin aan beide kanten. Serveer ze bij de salade.






Geen opmerkingen: