5 februari 2012

Noedels met gehakt en peultjes


Dit is voor mij puur comfort food! Verwarmend, geurig en nog snel ook. Wat ook ‘comfort’ is, is dat de kinderen braaf liggen te slapen, want dit is alleen voor ons. Kleine Chef en Zus&Zo worden hier nog niet mee lastig gevallen. Ik zie ze ook nog geen noedels met saus eten eigenlijk. Laat staan dat ik wil weten hoe de tafel er daarna uitziet…

Snijd de groente in niet te fijne stukjes; je wilt op het bord nog wel iets hebben om een vork in te zetten.


Noedels met gehakt en peultjes
2 personen

olie om in te wokken
1 bundeltje bosuitjes (5 a 6 stuks), in schuine stukken van 2 cm gesneden
1 rode paprika, in repen
stukje gember, gehakt (25 gr)
sausje van: 90 ml water / 30 ml vissaus / 30 ml sojasaus / 20 ml droge sherry / 20 ml zoete chilisaus en een eetlepel hoisinsaus
3 ons rundergehakt
150 gr peultjes (bv uit de diepvries)
1 el bloem
125 gr noedels
verse koriander, een flinke hand, gehakt


Breng een pan water aan de kook om de noedels straks in te koken.
Wok de bosuitjes, paprika en gember kort in wat olie totdat ze halfgaar zijn.
Voeg het gehakt toe en bak het rul en bruin.
Voeg het sausmengsel toe en schep door.
Kook de noedels gaar.
Voeg de peultjes toe aan de wok, blijf omscheppen en bak dit ook nog eens 3 minuten.
Doe de eetlepel bloem erbij om te saus wat te binden.
Voeg de noedels toe aan de wok en serveer het dan met de verse koriander.




Geen opmerkingen: