10 december 2010

Simpele Tomatentaart


Met 3 kinderen kan je niet altijd een voedselpurist zijn en mogen er best uitzonderingen worden gemaakt. Het is natuurlijk ontzettend mooi om volledige zen je eigen bladerdeeg te rollen, wijntje erbij, muziekje aan, maar zen zijn we hier niet zo vaak en als achtergrondgeluid horen wij meestal het huilen van de kinderen die nú gevoed willen worden. Dus voor een taart als deze gebruiken we kant en klaar deeg en op andere dagen pakken we een bouillonblokje, in plaats van dat we de avonden vullen met zelfgemaakte bouillons van mergpijpjes en zorgzaam geselecteerde stukjes rundvlees. Dan doen we wel weer als de kinderen gaan studeren. Over een jaar of achttien.


Onderstaand recept is simpel, snel en met een groene salade erbij heb je een complete en erg lekkere maaltijd.

Simpele Tomatentaart
bron: David Lebovitz
1 taart voor 2 personen

1 pakje diepvries Deeg voor Hartige Taart (geen bladerdeeg, maar dat kan wel. Het hartige taartdeeg is echter een stuk minder vet)
2 el pittige mosterd (Dijon of een grove mosterd)
2 a 3 tomaten
Beetje olijfolie
Zout en peper
Gedroogde tijm en rozemarijn, elk een ½ tl, of anders wat verse kruiden, zoals tijm, bieslook, etc.
2 ons zachte geitenkaas
1 ½ el honing

Rol 5 plakjes van het deeg samen uit tot een lap die in een ingevette springvorm past. Eventueel kan de lap ook gewoon als een pizza plat op de bakplaat, want het zal niet echt gevuld worden.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Smeer 2 eetlepels mosterd uit over de taartbodem.
Snijd de tomaten in plakjes, laat ze uitlekken en leg ze in 1 laag op het deeg. Sprenkel er een beetje olie en ook de kruiden overheen. Verdeel dan de kaas in stukjes en de honing eroverheen.
Bak de taart 30 minuten. Serveer met een groene salade.

Oordeel van de kleine chef: chef weigert al een tijdje alles dat hij niet herkent. We hopen dat het snel overgaat….

Geen opmerkingen: